Lesstijlen

  • people-2562216

Yin Yoga

Met de Yin Yoga lessen leer je diep te ontspannen, gewrichten, banden en pezen soepel te houden/maken en de energiebanen in je lichaam in balans te brengen.

Yin Yoga is een serie grondoefeningen waarin de spieren ontspannen blijven. Doordat de houdingen tijdens Yin Yoga lang (gemiddeld 3 tot 5 minuten per houding) worden aangehouden en er geen spierkracht gebruikt wordt, werkt Yin Yoga herstellend op fysiek en meditatief op mentaal niveau. Je kunt ervaren hoe je weerstanden in je lichaam en geest los kunt laten, door te ademen en steeds dieper te ontspannen.

Yin Yoga is een mooie tegenhanger van het moderne leven met z’n overdaad aan prikkels. Doordat je langere tijd in een houding blijft, kan je een meditatief en rustgevend effect ervaren. Die stilte, dat is misschien wel het meest kenmerkende van deze yoga-vorm.

 

 

Vinyasa Yoga

Vinyasa Yoga is een krachtige les bestaande uit verschillende asana’s [houdingen] om lichaam en geest te versterken. Vinyasa betekent ‘verbinding van beweging en ademhaling’. De synchronisatie van Adem en Beweging creëert een ‘flow’. Zo wordt je Yoga een Meditatie in Beweging en ontstaat een dynamische, vloeiende vorm van Yoga waarin je geleidelijk en soepel van de ene houding naar de andere beweegt.

Een ander belangrijk aspect is dat je leert bewegen vanuit je core/centrum (banda’s). In elke les train je kracht, flexibiliteit, conditie, balans, concentratie en meditatie. De voortdurende verbinding tussen beweging en ademhaling zorgt ervoor dat je gemakkelijk je aandacht uit je hoofd naar je lichaam kunt brengen. In een aangenaam tempo wordt je lichaam opgewarmd en je geest tot rust gebracht.

 

 

Yin/Yang Yoga

De Yin/Yang les is een les die begint met de krachtige en dynamische houdingen uit de Vinyasa [Yang] Yoga en na het actieve gedeelte over gaat in de rustige energie van de Yin Yoga. Waar de Yang yoga-vorm zich voornamelijk richt op spieren doet de Yin dat bij het bindweefsel. Een mooie combinatie van het dynamische Yang en het zachte Yin.